top of page

אצבע הדק - Trigger Finger

*חשוב לציין: הטיפול בלייזר נמוך העוצמה אינו כואב או מחמם ואין ביכולתו לגרום כל נזק למטופל

*התחלה מוקדמת של טיפול לאחר היווצרות הכאב מקטינה את מספר הטיפולים הנדרש

מכיוון שהיא מונעת היווצרות נוספת של נזקים

אצבע הדק הינה דלקת הגורמת להיצרות של מעטפת הגידים המכופפים בכף היד

 
הגיד המכופף של האצבע הוא מעין רצועה המקשרת בין השריר לעצם. כאשר השריר, שנמצא באמה מתכווץ, הגיד נמתח וגורם לאצבע להתכופף פנימה לתוך כף היד. הגיד נע בתוך מעטפת עבה הבנוייה מגלגלות (Pulleys). כאשר באזור הגלגלת הראשונה נוצרת דלקת, נוצרת גם היצרות שלה. כאשר הגלגלת צרה, הגיד מתקשה להחליק דרכה ותנועתו הופכת לא חלקה. כך מורגשים “קליקים”, היתפסויות וכאב בעת כיפוף האצבע. לעיתים הדלקת נוצרת בגיד עצמו והוא הופך להיות מעובה ולא סדיר, וגם אז תנועתו אינה חלקה. כאשר הגיד נתפס ומיד משתחרר (ולכן המצב נקרא אצבע הדק או טריגר פינגר), התופעה כואבת והדלקת מוחמרת וכך מחמירה ההיצרות עוד יותר. במצבים מתקדמים ולא מטופלים, האצבע עלולה להתפס באופן קבוע בלי ליכולת ליישר או לכופף אותה.

מה גורם לאצבע הדק / טריגר פינגר?

לא תמיד ידוע מה גורם לדלקת זו. ישנם מצבים רפואיים הידועים כגורמי סיכון לכך כמו סכרת, דלקת פרקים, שיגרון. במקרים רבים, הדלקת עלולה להגרם מפעילות מאומצת חוזרת ומשנית של כיפוף וישור האצבע.

דוגמאות לכך: שימוש ממושך במספריים, מברגים וכלי עבודה וכו’.

מהם הסימפטומים והסימנים של אצבע הדק?

טריגר פינגר מתחיל ככאב בבסיס האצבע. לעיתים הכאב אינו ממוקם ויכול להיות מורגש בכל מקום לאורך האצבע או כף היד. כאשר הדלקת נמשכת ולא מטופלת, מופיע הסימן המייצג של המחלה והוא קליקים והיתפסות כואבת של הגיד בעת כיפוף וישור האצבע. תנועת הגיד ב”קפיצה” דומה להדק של כלי נשק ומכאן שם התופעה.

כיצד מאובחנת תופעת אצבע הדק?

האבחנה של טריגר פינגר נעשית בבדיקה ואיבחון של מומחי H.K.Medic, לא ניתן לזהות את הדלקת בבדיקות דם.

צילומי רנטגן או בדיקות הדמיה אחרות אינן נחוצות ואינן תורמות לאבחנה.

bottom of page